Αθήνα, 17 Μαρτίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χρηματοδότηση μέσω ΕΟΧ

 

picture of the meeting

Συνάντηση με την Πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA & Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, τον Πρέσβη της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και τον Γραμματέα Πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν, είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός συζήτησε με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα.

Τα EEA & Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό στόχο τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών.

Στην Ελλάδα, για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των ΜΚΟ, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Η κ. Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα πάντα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας.Από το Γραφείο Τύπου